Media

Vi känner oss också stolta över sådana medlemmar,. Stort grattis Åsa. Lundqvist som även i år fick med en bild i Riksförbundets Svensk fotografis årsbok!

Hazze Eklöf utsedd till Årets fotograf

Publicerad: 2018-01-19

Under året har Fotoklubben Linsen haft sju olika fototeman och varje medlem har haft möjlighet att skicka in tre bilder på varje tema. Dessa bedöms och poängsätts sedan via en tiogradig skala. Vid bedömningen är varje fotograf anonym och foton bedöms utifrån hur bra de uppfyller det aktuella temat.

Vid sammanräkningen vid årets slut skilde det endast 17 poäng mellan nummer ett och två.
– Att det är så jämt mellan fotograferna visar på klubbens styrka. Vi är olika och just olikheten gör att vi får en bra bredd och utmanar varandra för att bli bättre, säger Bengt Sandin.

Sammanräkningens resultat gav att Årets fotograf 2017 blev Hazze Eklöf.

2018 har börjat med ett nytt tema, snö, och bland många inlämnade foton blev Åke Claesson utsedd till årets första vinnare med ett foto på ett snöklätt fjolårsnypon.
– Vi kunde vid årsmötet även hälsa några nya medlemmar välkomna. Vilket känns bra, säger den omvalde ordföranden Bengt Sandin.

Bild 1: Vinnarbilden i temat Snö (Foto: Åke Claesson)
Bild 2: Foto av vardagsföremål (Foto: Hazze Eklöf)

Lillian Andersson
lillian@savsjoappen.se
076-007 0382

 

Jury valde foton av Sävsjöfotografer

Publicerad: 2017-11-29

Fotoklubben Linsen är en av kommunens allra nyaste föreningar. Att de har foto som huvudsyssla avslöjar namnet och medlemmarna är både vana och mycket duktiga fotografer. För en tid sedan hade de en utställning i samband med att Sävsjö 70 år firades på Kulturhuset där de visade foton under temat ”Sävsjös pärlor”.

Nu har två av föreningens medlemmar fått en riktig fin utmärkelse. Foton tagna av Åsa Lundqvist och Hans Svensson kommer finnas med i Riksförbundet Svensk Fotografis årsbok 2017. I stor konkurrens med tusentals fotografer i hela landet föll juryns val på foton av två Sävsjöfotografer.
– Med tanke på att vår klubb är helt ny är det fantastiskt, säger Bengt Sandin, en glad och mycket stolt ordföranden.

Årsboken har getts ut varje år sedan 1976 och speglar medlemmarna i Riksförbundet Svensk Fotografis medlemmars verksamhet. I årets upplaga är 95 fotografer från hela landet representerade.